Voordat we ontwerpen kijken we eerst naar de achtergrond en historie van de wijk of de plaats. Want het liefst maken we een speelplek dat is gebaseerd op het thema van de wijk of de gemeente. Zodat het herkenbaar is en we kinderen iets meegeven over de geschiedenis van hun leefomgeving. Bij het ontwerpproces selecteren we toestellen passend bij de leeftijd en de locatie. Zodat kinderen van alle leeftijdscategorieën plezier aan de speelplek beleven.
Uiteraard creëren we een ontwerp dat past binnen het beleid van de gemeente en zorgen we voor een ontwerp dat past in de openbare ruimte. Ook gaan we in overleg met beheerders, om op de lange termijn een mooie speelplek te behouden. Ook nemen we in het ontwerp veilige materialen op. We putten daarbij desgewenst uit de collectie van uw vaste leveranciers.
Veilige schoolomgeving
Dé uitdaging bij schoolomgevingen? Zorgen voor een prettige en duidelijke interactie tussen voetgangers, fietsers en automobilisten. Zonder chaos. En zo veilig en aangenaam mogelijk. Wij zorgen voor een optimale en heldere routing, een rustig verloop en voldoende parkeerplekken dichtbij school.
We brengen de bestaande situatie in kaart. Zo kijken we naar de huidige verkeersstromen, naar de hoeveelheid parkeerplekken en naar de verhouding tussen de automobilisten, fietsers en wandelaars. Maar we kijken ook naar het sociaal gedrag van mensen.
Op basis van onze bevindingen, maken we een ontwerp. Daarbij zorgen we voor het juiste aantal parkeerplekken. Want we snappen dat ouders van jonge kinderen hun kind graag naar de klas begeleiden. Ook creëren we bijvoorbeeld ruimte voor kiss & ride plekken waar oudere kinderen veilig kunnen uitstappen. Natuurlijk creëren we ook een veilige route voor fietsers en wandelaars. Door deze paden bijvoorbeeld een andere kleur stenen te geven, maken we de scheiding duidelijk. We zoeken naar een optimale verkeerssituatie binnen de grenzen die er zijn en we streven naar een optimale doorstroming van het verkeer.
De experts van HB Adviesbureau denken nét even een stapje verder. We verplaatsen ons in de doelgroepen. Hoe komen mensen het liefst aanrijden of lopen en hoe kunnen zij zich zo makkelijk, snel en veilig mogelijk verplaatsen? Hebben we dit in kaart, dan gaan we aan de slag met een ontwerp. Dat technisch klopt én waarin we aantrekkelijke materialen opnemen. We denken aan alle details. Want zelfs met de kleinste verbeteringen kunnen we grote stappen maken.